conscius midas

Conscius er en del af TotalFlex

Strøm fra vindmøller skal i 2020 dække mindst 50 % af det danske elforbrug. Den målsætning gør sammen med et støt stigende elforbrug, at forbrugerne risikerer at komme til at betale meget mere for el i fremtiden. TotalFlex vil forske i udfordringerne og udvikle et system, som gør forbrug og produktion mere fleksibelt.

Den officielle projektbeskrivelse

På Energiforskning.dk beskrives projektet således: "TotalFlex er et demonstrationsprojekt, som intelligent styrer fleksibelt forbrug og produktion. Det foregår ved flex-offers fra en teknisk og kommerciel VPP, som handles på en markedsplads. Her udnyttes den fulde fleksibilitet optimalt, samtidig med at effektbalance-ansvar og netkapacitet tages i betragtning." (Kilde: Neogrid Technologies) 

Danskerne skal gøres mere fleksible ift. deres elforbrug

Visionen er at udvikle et markedsbaseret system, som udnytter den totale flexibilitet (heraf navnet TotalFlex) fra både energiforbrug og produktion samtidig med, at der tages hensyn til balancering og flaskehalse i nettet. Det handler om at gøre danskerne mere fleksible ift. deres elforbrug - og give elselskaberne bedre mulighed for at planlægge og styre distributionen af el.

Udbytterigt og interessant

Da Conscius hørte om TotalFlex var det ikke svært at få øje på gevinsten ved at deltage. Ud over at blive en del af et spændende felt af eksperter, så bliver det udbytterigt og interessant at bidrage til projektet med bl.a. intelligente beregningsmodeller. Conscius er qua sit mangeårige samarbejde med danske el-handelsselskaber naturligt nysgerrige og engagerede i branchens fremtidige udfordringer. Conscius har i samarbejde med kunder udviklet salgs- og risikostyringssystemet Midas.

Testhuse i "den virkelige verden"

Som virksomhed med en naturlig forretningsvinkel på forskningsarbejdet, gør det projektet ekstra inspirerende, at det munder ud i et konkret og anvendeligt produkt. Projektet afsluttes således med en demonstration i en række testhuse i "den virkelige verden". Partnerskabet består af universiteter, virksomheder og netselskaber.

Nøgletal for TotalFlex

Periode: 6/2012 - 9/2015
Bevillingsår: 2012
Egenfinansiering: 8,97 mio.
Støttebeløb: 26,40 mio.
Støtteprocent: 75 %
Projektbudget: 35,37 mio.
?


Projektet kan følges på: TotalFlex.dk